Möt våra Troopers – Stefan

Stefan Rombing från Tech Troopers
Tech Troopers

Vem är du?

Jag heter Stefan och är en 35-årig fyrabarnsfar (tre bonusbarn och ett eget), där minsta är 4,5 år gammal. Jag jobbar både som Tech Trooper och som lagerarbetare på ett lager här i Örebro, där jag bor.

Är grymt teknikintresserad och har pysslat med datorer sedan jag var sex år gammal, då jag fick min första Amiga 500. Plockade ner den i beståndsdelar vilket gjorde mamma galen, men satte sedan ihop den igen utan några problem. Sedan dess har det varit datorer och tv-spel som upptagit det mesta av min tid. Jag har även försökt mig på en Twitch-”karriär”, det är GRYMT mycket svårare än vad man kan tro! Numera är Twitch därför bara ett intresse.

Hur kom det sig att du började på Tech Troopers?

Jag gillar att hålla på med IT-problem av alla dess slag och dessutom är det roligt att hjälpa andra. Såg för en tid sedan att Tech Troopers sökte folk i Örebro och skickade därför in en ansökan. Eftersom jag ändå pysslar med liknande saker på fritiden så tänkte jag att jag lika gärna kunde tjäna lite pengar på köpet. En ansökan blev till intervjuer och vips var jag anställd!

Vilka problem löser du som Tech Trooper?

Tror att jag har löst det mesta vid det här laget, allt ifrån enklare problem till mer komplexa. Det har handlat om exempelvis mejl-problem, ominstallationer, routerbekymmer och WiFi-nätverk som inte fungerar som dem ska. Många ärenden har jag löst på distans genom fjärrstyrning, men jag har även varit på hembesök i både Örebro och i Stockholm och hjälpt till på plats.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är helt klart när en kund bara jublar rakt ut efter att man hjälpt dem. Sedan är det såklart kul att få känna att man trivs och älskar det man jobbar med helt enkelt.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag jobbar tvåskift på lagret här i Örebro, så försöker kombinera mina två jobb på bästa möjliga sätt. Tech Troopers på förmiddagar de dagar jag jobbar eftermiddag på lagret, och sedan tvärtom. Däremellan hinner jag också med att hämta och lämna barn, leka och laga mat. Så det är fullt upp hela tiden!

Favorit-teknikpryl?

Min dator, helt klart. Jag skulle nog klara mig utan den, men jag tror att det skulle bli grymt jobbigt eftersom jag sitter vid den i alla fall lite varje dag.

Vad spår du blir nästa stora produkt inom teknikbranschen?

Inom teknikbranschen tror jag på 3 saker.

1. Bemannade drönare (typ taxidrönare)
2. Artificiell Intelligens
3. Någon form av biometriska chip (typ NFC-chip för att betala med och liknande)

Vill du ha teknisk support?

Tech Troopers ger teknisk support via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats.

Skapa ett ärende via denna länk.

Läs hur Tech Troopers tar betalt för teknisk support och vår nöjd kund-garanti.