Möt vår Super Tech Trooper Øyvind!

Bild på en man som lutar sig mot en bänk. Citat Det bästa med jobbet är all glädje jag möter hos kunder
Tech Troopers

 

Vem är du?

Spel, teknik och Esport-Enthusiasts som bor i Oslo, och när jag inte jobbar tycker jag om musik och läsa böcker. Är en positiv och härlig kille som har en lång bakgrund i att bygga PC-datorer och felsökning.

Hur kom det sig att du började arbeta på Tech Troopers?

Tidigare arbetade jag på Komplett.no i Oslo där jag hade ansvar för PC, det ledde till att jag blev en av de första att anställas hos Tech Troopers när vi kickade igång här i Norge. Jag gillade koncept och ville ha en mer spännande vardag på jobbet där fokus ligger på problemlösning och felsökning.

Vilka problem löser du som Super Tech Trooper?

Jag är en man med många strängar på min lyra. Jag har hand om inkommande ärenden från potentiella kunder som vill ha support, hjälper till att förstå problemet och ansvarar för våra tekniker runt om i Norge. Utöver det har jag ansvar för vår verkstad här i Oslo där vi felsöker mer komplicerade saker, gör back-up och inte minst så bygger jag datorer till privatkunder som ska spela spel som kräver mer av datorn. Men även till företag som behöver speciella arbetsstationer.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är utan tvekan alla de glada personer som jag möter varje dag. Innan jag började på Tech Troopers var jag lite nervös över att det skulle bli långa dagar med kunder som var frustrerade, men alla är verkligen väldigt glada över att få hjälp! Och inte minst så är det väldigt tillfredsställande att hitta lösningar på svåra problem!

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

En vanlig dag på jobbet börjar med att jag svarar på mail och olika förfrågningar innan jag börjar med det som finns på verkstaden. Ibland behöver jag åka på uppdrag hos olika kunder för att lösa problemen, men som regler håller jag i tyglarna medan teknikerna runt om i Norge löser uppdragen hos våra kunder.

Favorit-teknikpryl?

Av alla tekniska pryttlar som finns där ute så måste jag ändå säga att det är min telefon som jag tycker bäst om. Jag jobbar mycket från telefonen, lyssnar på musik och ljudböcker och ser en film när jag är på språng. Jag är ganska fascinerad över hur mycket information som vi har tillgång till bara för att vi har denna lilla bärbara dator med oss precis överallt.

Vad spår du blir nästa stora produkt inom teknikbranschen?

Den nästa stora produkten inom IT-branschen tror jag kommer vara kvantdatorer. Troligen så kommer de här datorerna aldrig bli lika små och bärbara som dagens datorer, så tror jag ändå att denna typ av dator kommer att byggas i större datahallar när tekniken finjusteras. Det finns ju redan idag en infrastruktur på internet med molnbaserade lösningar, och jag tror att vi i framtiden kommer vi inte bara att outsourca vår lagring till internet, utan också vår behandling av data. Det tror jag kommer vara en game-changer för många!

Vill du ha teknisk support?

Tech Troopers ger teknisk support via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats.

Skapa ett ärende via denna länk.

Läs hur Tech Troopers tar betalt för teknisk support och vår nöjd kund-garanti.