Slik holder du barna sikre på YouTube

Youtube app smartphone
Guide

Aldri før har så mange barn og unge i Norge sett på YouTube. Nettet er en selvsagt del av de fleste barns hverdag, og mange lærer seg tidlig hvordan man skal søke og finne informasjon. Samtidig finnes det en risiko for at de møter på upassende klipp eller filmer som kan være like lett tilgjengelig for et barn som barne-TV.

Begrenset modus, og mulighet for å fjerne sin YouTube-konto.

Begrenset innhold-modusen er en valgfri innstilling man kan aktivere for å unngå voksent innhold eller lignende for sin egen bruker eller andre i familien.

Å skru på begrenset innhold-modusen i din nettleser

Før du starter

Begrenset innhold-modusen fungerer kun for en nettleser eller enhet, så du må aktivere alternativet i hver nettleser du bruker. Om flere profiler finnes i nettleseren må modusen aktiveres for hver profil. Om man vil at modusen skal låses for alle som bruker samme nettleser kan man låse modusen.

Å aktivere begrenset-innhold modus:

Klikk på kontoikonet på siden. Velg «Begrenset innhold modus». Når dialogboksen åpnes kan du enkelt slå av eller på modusen.

Å aktivere begrenset inhold-modusen på mobilen:

Hvordan gjør man det i en iOS app?

I det øverste høyre hjørnet finnes et kontoikon. Trykk på denne. Velg «innstillinger», og så «begrenset innhold filtrering». Om man ikke vil ha filtrering så velger man å skru av begrenset innhold modusen, men om den streng filtrering er ønskelig skrur man modusen på.

Hvordan gjør man det i Android?

Logg inn på YouTube kontoen. Velg «innstillinger» i menyen oppe i høyre hjørnet. I innstillingsmenyen velger man «generelle innstillinger» og der kan så den begrensede modusen aktiveres.

I en iOS nettleser:

Velg menyen, så utvidet meny i skjermens øvre høyre hjørne. Så velger man «innstillinger». Aktiver så begrenset innhold modus.

I en Android nettleser:

Logg inn på YouTube kontoen. Velg menyen i øvre høyre hjørnet. Klikk så på «innstillinger», aktiver begrenset innhold modus.

Når begrenset innhold modus er blitt aktivert kommer det til å stå slik selv om man logger ut. Om en annen person logger inn på sin YouTube konto kommer altså begrenset innhold modus fremdeles til å være aktivert. Om man vil være sikker på at ingen kan endre på innstillingen på mobilen er det best å aktivere begrenset innhold modus og så logge ut av kontoen.

Hvordan fjerne sin YouTube konto:

Det er relativt enkelt å fjerne sin YouTube konto.

  • Steg 1: Logg inn på kontoen som skal fjernes.
  • Steg 2 Klikk på brukernavnet i øvre høyre hjørnet for å åpne en meny. Der velger man «innstillinger».
  • Steg 3: På neste side velger du «håndtere konto» på menyens venstre side.
  • Steg 4: Litt lenger ned på siden finner man en knapp som sier «steng kontoen».
  • Steg 5: Du kan velge å angi hvorfor du vil stenge kontoen, eller om du vil kan du hoppe over. Klikk så på «steng konto«. YouTube kommer så til å dobbeltsjekke at man virkelig vil stenge kontoen. Du kommer også til å informeres om at ingen kommer til å kunne bruke samme navn i fremtiden til en annen YouTube-kanal.
  • Steg 6: Klikk på «steng konto» igjen om du virkelig vil stenge den.
  • Steg 7: En notis kommer til å dukke opp og fortelle deg at kontoen har blitt stengt og at du automatisk vil logges ut. Etter dette er kontoen helt avsluttet og man kan ikke lenger loggei nnpå den.

Aktivere eller deaktivere begrenset innhold modus les mer på YouTube Support.

Hjelp med YouTube?

Tech Troopers gir deg teknisk support via epost, telefon, eller om det trengs kan vi gjøre et hjemmebesøk. Da kommer en av våre teknikere hjem til deg og løser dine tech-problem på stedet.

Nöjd kund-garantiLes mer om vår fornøyd kunde-garanti og hvordan vi tar betalt for teknisk support og IT hjelp.

Sett opp en sak her!

Tech Troopers får ingen provisjon fra forsalg e.l fra produktene ovenfor. Vi deler iblant vidoer e.l. fordi vi synes det er smarte produkter eller apper.